Het belang van bloggen

Blogs dienen altijd te verhalen over de nieuwste ontwikkelingen binnen je vakgebied, branche of niche. Blogging draagt bij aan de relevantie van je website omdat zoekmachines zoals Google veel waarde hechten aan de actualiteit. Ze willen zien dat een website relevante informatie bevat die waarde toevoegt en die bezoekers iets nieuws leert. Originaliteit is dan ook een sleutelwoord als het gaat om het schrijven van goede teksten. Het inspelen op ontwikkelingen door een goede pakkende blog te schijven, levert je een goede plaats op in de zoekmachines, mits je het goed en consequent aanpakt. Heb je geen tijd om regelmatig te bloggen, laat het aan Stijlfiguur over. Een content basis pakket is een leuke manier om een vaste schrijver op je website te zetten. 

Linkbuilding

Regelmatig blogs plaatsen geschreven door een ghostwriter biedt de gelegenheid om relevante links te plaatsen. Linkbuilding is een onderdeel van zoekmachine optimalisatie of SEO, en inmiddels niet meer weg te denken uit je marketingstrategie. Het plaatsen van interne en externe links op je website wordt door de zoekmachines gezien als zeer waardevol. Hoe meer relevante links naar je website verwijzen, hoe meer waarde de zoekmachines toedichten aan je website, en hoe hoger je positie in de zoekmachines. Allemaal geen rocket science, maar je moet het wel doen. Aangezien bezoekers doorgaans niet verder kijken dan de eerste paar zoekresultaten, is het zaak dat je website binnen deze resultaten valt. Alleen dan zul je voldoende traffic genereren, en kan je online business ook winstgevend worden.

Vindbaar worden met blogging

Goed vindbaar worden in de zoekmachines is altijd een optelsom van elementen. Blogging is een van de belangrijkste tools van SEO en zeer de moeite waard om extra aandacht aan te besteden. Door het bijhouden van belangrijk nieuws binnen je branche en het reageren en anticiperen op ontwikkelen die op je branche betrekking hebben, levert Stijlfiguur blogs die waarde toevoegen. Relevant, vernieuwend en pakkend! Neem voor de mogelijkheden en tarieven van blogging contact op met Stijlfiguur via info@stijlfiguurtekstbureau.nl