Laat een ghostwriter je blog schrijven

Bloggen is de holy grail onder de SEO technieken. Blog, ook wel 'weblog' genoemd, kan uit vijfhonderd woorden bestaan, maar ook uit tweeduizend. De meest recente onderzoeken wijzen uit dat het loont om laaaang van stof te zijn. Hieronder zie je hoe wij het woord bij de daad voegen en weiden we lekker lang uit over de effectiviteit van bloggen. Laat je inspireren!

Blog voor je website 

Met een blog kan je een buzzz creëren; volgers die jouw blog graag lezen. Als dat lukt, dan kan er uit jouw blog veel moois voortvloeien. Hoe beter de tekst en hoe relevanter de content, hoe meer mensen zullen lezen, delen, reageren, klikken en kopen. Schrijven is leuk, als je er gevoel voor hebt, maar ook tijdrovend. Een blog, wekelijks, maandelijks of zelfs dagelijks kan een behoorlijke pain in the ass voor je zijn als je geen of weinig gevoel voor taal hebt. Iemand die van schrijven houdt, kan jouw verhaal veel beter over het voetlicht brengen en dat voelt de lezer. 

De beste blog 'van jouw hand'

De oplossing is simpel; schakel een ghostwriter voor je blog in. De meeste mensen weten ongeveer wel wat ze willen zeggen, maar staren zich blind op een wit vel papier. Ben jij zo iemand? Dan ben jij de perfecte kandidaat om een ghostwriter in te schakelen. Je mag gewoon je naam onder de blog zetten. Sterker nog; dat is het idee.

Praat over wat er speelt

Als je wekelijks een blog wilt plaatsen, dan is het verstandig om altijd te kijken naar de actualiteiten in jouw branche. Inspelen op dingen die NU spelen, kan je ranking direct een boost geven. Blogging draagt bij aan de relevantie van je website omdat zoekmachines zoals Google veel waarde hechten aan de actualiteit. Ze willen zien dat een website informatie bevat die waarde toevoegt en die bezoekers daarbij ook nog iets nieuws leert.

Originaliteit is dan ook een sleutelwoord als het gaat om het schrijven van goede teksten. Het inspelen op ontwikkelingen door een goede pakkende blog te schijven, levert je een goede plaats op in de zoekmachines, tenzij je het goed en consequent aanpakt.

Heb je geen tijd om regelmatig te bloggen? Laat het aan onze schrijvers over.

Linkbuilding

Regelmatig blogs plaatsen geschreven door een ghostwriter biedt de gelegenheid om relevante links te plaatsen. Linkbuilding is een onderdeel van zoekmachine optimalisatie of SEO (Search Engine Optimalization), en inmiddels niet meer weg te denken uit je marketingstrategie. Het plaatsen van interne en externe links op je website wordt door de zoekmachines gezien als zeer waardevol.

Hoe meer relevante links naar je website verwijzen, hoe meer waarde de zoekmachines toedichten aan je website, en hoe hoger je positie in de zoekmachines. Allemaal geen rocket science, maar je moet het wel doen. Aangezien bezoekers doorgaans niet verder kijken dan de eerste paar zoekresultaten, is het zaak dat je website binnen deze resultaten valt. Alleen dan zul je voldoende traffic genereren, en kan je online business ook winstgevend worden.

Vindbaar worden met blogging

Goed vindbaar worden in de zoekmachines is altijd een optelsom van elementen. Blogging is een van de belangrijkste tools van SEO en zeer de moeite waard om extra aandacht aan te besteden. Door het bijhouden van belangrijk nieuws binnen je branche en het reageren en anticiperen op ontwikkelen die op je branche betrekking hebben, levert Stijlfiguur blogs die waarde toevoegen. Relevant, vernieuwend en pakkend.

Neem voor de mogelijkheden en tarieven van ghostwriting voor blogs contact op met Stijlfiguur via info@stijlfiguurtekstbureau.nl. Voor een vast bedrag per maand verzorgen we een op maat gemaakt contentpakket.