Ons creatief schrijftalent:

Stijlfiguur onderhoudt intensief contact met meerdere specialisten op het gebied van ghostwriting voor levensverhalen, blogs en scripties. We werken met gepubliceerde en prijswinnende auteurs, met ervaren vakdocenten en doortastende creatievelingen. Onze schrijvers hebben jarenlange ervaring op zowel het commerciële als het creatieve vlak.

Stijlfiguur maakt er een sport van om de perfecte schrijver aan je te koppelen. Lees hieronder meer over een aantal van onze schrijvers:

Eveline Vreeburg (1984), schrijver en eigenaar 

Eveline studeerde Europese Studies en Literary Studies aan de UvA. In 2011 debuteerde ze bij Prometheus met de roman Onder Pseudoniem en in 2014 kwam bij diezelfde uitgeverij haar tweede boek uit met de titel Het grootste geluk. In september 2019 verscheen haar derde roman Wie brengt mij naar Mentrum.

Publicaties en recensies verschenen o.a. in NRC Handelsblad, de Groene Amsterdammer, De Limburger, Knack, HP de Tijd, Vrij Nederland, Trouw en Marie Claire. Bekijk leesfragmenten en uitgebreide recensies ook op www.evelinevreeburg.nl. 

Als tekstschrijfster werkte zij o.a. voor RTL, Deloitte, Mr Green, SupskinStreets of the Words BV, Outpost.pt, VacanceSelect en is zij aangesloten bij SchrijversGezocht, Tone en Story Terrace. Ook draagt zij bij aan universitaire projecten binnen de Europese Unie, Housing First.

Sanne (1988), auteur en columnist

Sanne studeerde Internationale politiek en filosofie. Ze debuteerde in 2017 met de roman ‘Rafelen’ (Houtekiet), die werd genomineerd voor de Cutting Edge Awards en de Hypatia-prijs, en bekroond met de Confituur Publieksprijs. Ze schrijft regelmatig opiniebijdragen voor de Belgische krant De Standaard en geeft filosofisch-literaire lezingen.

Als schrijfdocent staat ze aspirant-auteurs bij. Haar geliefde terrein? Bellettrie, de kunst van het mooiste woord op de juiste plaats. Als communicatie-adviseur helpt ze bedrijven en organisaties om strategisch te communiceren. Branding, baselines en tone of voice veranderen in een oogwenk van hippe marketingtermen in strakke zinsneden en een persoonlijke stijl.

Nieuwsgierigheid drijft haar in uiteenlopende richtingen. Haar parcours oogt bochtiger dan dat van de gemiddelde reebok. Ze studeerde politieke wetenschappen en filosofie, maar is ook gediplomeerd bakker en boswachter. Ze was jaren actief in de milieu- en ontwikkelingssector. Duurzaamheid en ecologie zijn dus haar ding, weliswaar zonder het wollige kantje. Ooit maakte ze zelf muziek, maar de vruchten daarvan zitten weggeborgen in een archief met jeugdzondes.

Daarna schreef ze over muziek voor tijdschriften en nu baat ze een klein platenlabel uit voor avontuurlijke muziek. Om de zoveel tijd laat ze zich verleiden tot een zotte sportieve uitdaging. Dwars door de Alpen lopen bijvoorbeeld. Waarom niet. Het was een kinderdroom om sportjournalist te worden, ondertussen nestelt ze zich op zondagmiddag vooral in de zetel om naar langebaanschaatsen te kijken. Teksten met een prikkelende inhoud en een gestileerde vorm, op maat van een lezerspubliek. Uitdagende of abstracte thema’s bevattelijk brengen, zonder de nuances over boord te gooien. Daar krijgt ze het warm van.

Anne (1982), tekstschrijver, acteur en docent

De afgelopen jaren schreef Anne uiteenlopende theaterteksten, o.a. voor Het Onafhankelijk Toneel en Maas Theater en Dans. Ook schreef hij de solovoorstelling Monster onder de luifels van Theatergroep Kat op ’t Spek. Naast het schrijven richtte Anne zich ook op het lesgeven. Hoe vertel je een verhaal? Hoe zorg je dat de structuur van je verhaal klopt? Hoe zorg je voor heldere communicatie? Allemaal vragen waar hij zich in zijn trainingen mee bezighoudt.

Anne studeerde een paar jaar na Carice van Houten aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Binnen de kortste keren werd hij gevraagd voor het schrijversklasje waarvoor een select groepje acteurs in opleiding met talent voor de pen werd geselecteerd. Binnen zijn opleiding schreef hij geweldig veel; van scenes waarin familieruzies nauwkeurig werden uitgeschreven tot een absurdistische dialoog. Ook bleek Anne bijzonder getalenteerd in het schrijven van liedteksten.

Na zijn afstuderen speelde Anne onder andere bij Toneelgroep Amsterdam en Het Nationale Toneel. Ook speelde hij een van de hoofdrollen in Soldaat van Oranje. Een aantal jaar geleden speelde hij Theo van Gogh, de lievelingsbroer van Vincent, in de televisieserie Van Gogh; Een Huis voor Vincent. Naast begenadigd schrijver en acteur, is Anne sportfanaat (maar vooral sportkijker), en een groot kunst- en cultuurliefhebber met een voorliefde voor geschiedenis, filosofie en psychologie.

Dries (1985) schrijver, redacteur, recensent

Dries studeerde sociologie en filosofie, maar zijn grote liefde is nog altijd de literatuur. Na zijn master filosofie ging hij als freelancer aan de slag met het recenseren van Nederlandse en buitenlandse literatuur. Zo schreef hij artikelen voor De Groene Amsterdammer, Vrij Nederland en HP/De Tijd. Voor De Correspondent organiseerde hij een maandelijkse Boekenclub, waarin hij met ruim tweeduizend lezers steeds één spraakmakende titel besprak en analyseerde. Momenteel recenseert hij boeken voor Het Parool.

Naast de paar honderd stukken over literatuur, schreef Dries columns en verhalen, redigeerde hij fictie- en non-fictiemanuscripten en begeleidde hij auteurs bij het schrijven van hun boeken. Dries voelt zich ook thuis in de onderzoeksjournalistiek. Hij schreef reisreportages en diverse teksten voor commerciële opdrachtgevers. Of Dries nou over Proust of Ajax schrijft, over popmuziek of politicologie, in al zijn werk staat één ding centraal: de teksten moeten aansprekend zijn vanaf de eerste zin, helder en overtuigend tot aan de laatste punt. 

Hester (1970) Schrijver, redacteur, taaltrainer

Hester studeerde aan de Pabo en rondde een studie Museologie en Klassieke Schildertechnieken af. Ze is begonnen als leerkracht in Amsterdam, om vervolgens te werken als taaltrainer bij diverse taalinstituten. Ze deed dit werk met plezier vanwege de diversiteit aan mensen en culturen. De uitdaging was om mensen een niveau hoger te krijgen in hun manier van communiceren. De cursisten leerden vaak in korte tijd helder en correct spreken en schrijven. Daarnaast groeide ook het zelfvertrouwen en het plezier in taal, waardoor het leerproces sprongen voorwaarts maakte.

Naast haar ervaring als taaltrainer, heeft ze mensen ondersteund met het schrijven van museumteksten, sollicitatiebrieven, plan van aanpak, alsook het meelezen van scriptie en een roman. Na 6 jaar voor haar dochtertje te hebben gezorgd, wil ze weer
deeltijd aan het werk. Haar aanpak is persoonlijk, creatief en nauwgezet. Ze helpt mensen met structureren en het verwoorden
op een heldere en duidelijke manier, zowel schriftelijk als mondeling. Ze heeft ervaring met het afstemmen op de individuele behoefte en kan snel inschatten waar een probleem zich voordoet. Door deze intensieve aanpak ontstaat dikwijls een zeer productieve samenwerking.

Haar interesses zijn breed: van kunstgeschiedenis tot sterrenkunde. Hester heeft in Amsterdam met veel enthousiasme bij verschillende amateurtoneelgezelschappen gespeeld en daarbij geassisteerd met regisseren. Op dit moment maakt ze schilderijen met de technieken van de oude meesters. Ze maakt zelf allerlei verfsoorten en ondergronden. Daarnaast heeft ze een grote moestuin in wording, en verdiept ze zich in ecologisch tuinieren. Ze is ook veel aan zee te vinden om het hoofd leeg te maken. Haar kracht ligt in de persoonlijke aanpak, en het snel doorvoelen van wat een ander bedoelt. Vervolgens kan ze, ook als de boodschap niet heel duidelijk is geformuleerd, de kern van de zaak in eenvoudige en heldere zinnen samenvatten en structureren. Daarvoor gebruikt ze nooit te veel