Schrijverslab


  • Home
  • Schrijverslab

Scriptie schrijver gezocht

Een schrijver voor je scriptie vinden, of iemand die je helpt met je scriptie, is een kwestie van vertrouwen. Een scriptie kant en klaar kopen kan ook, maar is dat een goed idee?

Scriptie schrijven tips

Een scriptie schrijven is voor veel studenten een uitdaging, zeker voor studenten die niet van schrijven houden. Hoe maak je het schrijven van je scriptie makkelijker en misschien zelfs leuk? Vijf tips!

Leren van schrijver Édouard Louis

Veranderen: methode, de alweer vijfde biografische roman van Édouard Louis (1992), een piepjonge schrijver met een uitzonderlijk doorleefde pen. Wat maakt zijn boeken zo aangrijpend en wat kunnen we van hem leren als we de ambitie hebben om zelf een boek te schrijven?

Hoe staan studenten er post-corona voor?

De coronacrisis raakte studenten de afgelopen jaren op Hogescholen en Universiteiten door het land en dan in het bijzonder op het gebied van hun welbevinden. Hoe staat het inmiddels met de Nederlandse student?

We lazen Marjolijn van Heemstra, En we noemen hem

In het boek, En we noemen hem, van Marjolijn van Heemstra onderzoekt de gelijknamige hoofdpersoon de feiten achter een familiegeschiedenis; het verhaal van Bommenneef Frans van Heemstra, die een NSB’er op Sinterklaasavond om het leven liet brengen. Het verhaal ging de geschiedenis in – althans die van de familie van Heemstra – als een helderverhaal, een mythe, maar was het dat ook?

Leren van schrijfster Jennifer Egan

Omdat we eerder de laatste roman, Kruispunt, van Jonathan Franzen bespraken, en we ons de taak stelden er een aantal aspecten uit te destilleren waar we als (aspirant) schrijvers wellicht iets van zouden kunnen leren, hebben we deze week de roman Visit from a Goonswat van Jennifer Egan onder de loep genomen, ook wel; Bezoek van de knokploeg.

Je levensverhaal schrijven. 5 tips om niet vast te lopen

Hoewel veel mensen een start maken met het schrijven van een boek over hun leven, zijn er maar weinig mensen die dat boek ook daadwerkelijk afmaken. Omdat gemotiveerd blijven soms moeilijk is, hebben we de belangrijkste tips om je levensverhaal tot een boek te maken op een rij gezet.

Ghostwriter. Hoe word je dat?

'Ghostwriter' is een Engelse term, maar inmiddels volledig geïntegreerd in de Nederlandse taal. Hoe word je een ghostwriter en wat maakt een schrijver geschikt voor het ghostwriterschap?

Scriptie laten schrijven

Wetenschappelijk onderzoek uitbesteden of je scriptie laten schrijven. Hulp bij het scriptie schrijven is steeds meer in zwang en scriptie-schrijvers zijn er legio. Hoe kies je voor het beste scriptie bureau?

De HBO scriptie. Het laatste struikelblok

Je scriptie schrijven; de laatste fase van je studie. Het einde is in zicht, of toch niet.. In Nederland worstelen, in het bijzonder HBO studenten, met het afronden van hun scripties. In plaats van een semester, zijn studenten soms jaren bezig met afstuderen. Een eindeloos gepingpong tussen student en docent en feedbackronde na feedbackronde. Hoe kan dat?

Boek op maat geschreven voor jou

Een schrijver of biograaf voor je levensverhaal vinden. Dat is best een uitdaging. Uiteindelijk valt of staat de kwaliteit van een biografie met de wisselwerking tussen schrijver en opdrachtgever. Deze moet vanaf het eerste moment goed voelen.

Boek laten schrijven? Zo gaan wij te werk.

Het schrijven van een boek is een wispelturig proces waarbij je als opdrachtgever veel vertrouwen moet stellen in de ghostwriter die met jouw idee ‘aan de haal gaat.’ Jouw gevoel bij de schrijver moet kloppen. Lees in dit artikel hoe wij te werk gaan.

Monument voor Jamie

Op 8 december 2019 overleed Jamie. Francis, zijn moeder, vroeg ons een half jaar na zijn overlijden haar verhaal op te schrijven. Hun verhaal. Schrijfster Anna van der Kruis durfde het aan om dit boek als monument voor Jamie te schrijven. Het werd voor ons allemaal een ontzettend dierbaar project. Hieronder lees je een selectie uit het boek. Een klein eerbetoon.

De genezende kracht van verhalen

Verhalen van mensen vertellen; een noodzaak om elkaar te begrijpen, eenzaamheid en verdeeldheid te bestrijden en simpelweg samen in de wereld te leven, in harmonie. Idealistisch? Zeker. Maar het optekenen van een levensverhaal werkt ook echt helend.

E book laten schrijven

Een ghostwriter die precies weet waar jij met je idee op doelt, die je de woorden uit de mond haalt, nog voor je ze zelf gevonden had, die de juiste vragen stelt en het boek naar een nieuw niveau tilt. Hoe vind je die?

Studenten zijn moeoeoe

De studielast voor studenten is niet goed verspreid en daarom zijn ze moe. Burn-out en zelfs depressie onder studenten is nog nooit zo hoog geweest.