Schrijverslab


  • Home
  • Schrijverslab

De HBO scriptie. Het laatste struikelblok

Je scriptie schrijven; de laatste fase van je studie. Het einde is in zicht, of toch niet.. In Nederland worstelen, in het bijzonder HBO studenten, met het afronden van hun scripties. In plaats van een semester, zijn studenten soms jaren bezig met afstuderen. Een eindeloos gepingpong tussen student en docent en feedbackronde na feedbackronde. Hoe kan dat?

Boek op maat geschreven voor jou

Een schrijver of biograaf voor je levensverhaal vinden. Dat is best een uitdaging. Uiteindelijk valt of staat de kwaliteit van een biografie met de wisselwerking tussen schrijver en opdrachtgever. Deze moet vanaf het eerste moment goed voelen.

Boek laten schrijven? Zo gaan wij te werk.

Het schrijven van een boek is een wispelturig proces waarbij je als opdrachtgever veel vertrouwen moet stellen in de ghostwriter die met jouw idee ‘aan de haal gaat.’ Jouw gevoel bij de schrijver moet kloppen. Lees in dit artikel hoe wij te werk gaan.

Monument voor Jamie

Op 8 december 2019 overleed Jamie. Francis, zijn moeder, vroeg ons een half jaar na zijn overlijden haar verhaal op te schrijven. Hun verhaal. Schrijfster Anna van der Kruis durfde het aan om dit boek als monument voor Jamie te schrijven. Het werd voor ons allemaal een ontzettend dierbaar project. Hieronder lees je een selectie uit het boek. Een klein eerbetoon.

De genezende kracht van verhalen

Verhalen van mensen vertellen; een noodzaak om elkaar te begrijpen, eenzaamheid en verdeeldheid te bestrijden en simpelweg samen in de wereld te leven, in harmonie. Idealistisch? Zeker. Maar het optekenen van een persoonlijk verhaal werkt ook helend.

E book laten schrijven

Een ghostwriter die precies weet waar jij met je idee op doelt, die je de woorden uit de mond haalt, nog voor je ze zelf gevonden had, die de juiste vragen stelt en het boek naar een nieuw niveau tilt. Hoe vind je die?

Studenten zijn moeoeoe

De studielast voor studenten is niet goed verspreid en daarom zijn ze moe. Burn-out en zelfs depressie onder studenten is nog nooit zo hoog geweest.

Studenten overbelast

Onlangs verscheen in Trouw een artikel over de hoge werkdruk onder studenten. Onderwijsbonden uiten kritiek op het gebrek aan begeleiding vanuit onderwijsinstellingen.