Schrijverslab


  • Home
  • Schrijverslab

Een boek schrijven met AI. Goed idee?

Een boek schrijven met AI, kan dat en is het een goed idee? Het schrijven van boeken met behulp van kunstmatige intelligentie is aan de orde van de dag. Is de toekomst van boeken schrijven volledig geautomatiseerd, of blijft menselijke betrokkenheid een onvervangbare factor bij het schrijven van een boek?

Een Boek Schrijven over Trauma

Trauma is een complex en diepgaand onderwerp dat vele levens beïnvloedt. Het schrijven van een boek over trauma biedt niet alleen de gelegenheid om persoonlijke ervaringen te delen, maar ook om anderen te helpen begrijpen, genezen en groeien.

5 boeken die je gelezen moet hebben als je een boek gaat schrijven.

Het schrijven van een boek is een uitdagende, maar ook bevredigende taak. Of je nu een aspirant-schrijver bent die net begint of een ervaren auteur die op zoek is naar nieuwe inspiratie, er zijn enkele tijdloze boeken die je kunnen helpen je schrijfvaardigheden te verbeteren en je creativiteit te stimuleren. In dit artikel zullen we vijf boeken bespreken die als onmisbaar worden beschouwd voor iedereen die een boek wil schrijven.

Hoe bepaal je de structuur van je boek?

Het schrijven van een boek is een creatief proces dat vaak begint met een idee, een vonk van inspiratie die de auteur aanzet tot het vastleggen van gedachten, verhalen of kennis. Naarmate het schrijfproces vordert, wordt de noodzaak van een solide structuur steeds duidelijker.

AI en scriptie schrijven. Dit zijn de risico’s.

In dit artikel duiken we in de wereld van het scriptie schrijven met AI. Waarom moet je als student voorzichtig zijn bij het omarmen van deze technologische hulp? Onze ervaring leert o.a dat door AI gegenereerde scripties niet of zelden door de plagiaat check komen.

Wie is de ghostwriter van jouw boek?

bij Stijlfiguur tekstbureau hebben we onze eigen versie van smaaktesten. We zullen je helpen de perfecte schrijver te selecteren voor jouw verhaal. Geen spoken, geen fratsen, alleen de beste schrijvers die jouw verhaal tot leven brengen. Lees meer..

Boek schrijven: 8 tips

Wat houdt het precies in, een boek schrijven en waar begin je precies aan? Lees over de wonderlijke wereld van het tot stand brengen van je eigen boek.

Tekstschrijver inhuren, waarom?

De wens om een levensverhaal of biografie vorm te geven is er een die veel mensen met een bijzonder verhaal delen. Maar een heel boek zelf schrijven, blijkt vaak een vruchteloze exercitie. Een tekstschrijver inhuren kan dan een mooie oplossing zijn.

Tekstschrijver gezocht

Studenten zoeken veel online naar hulp bij het schrijven van hun thesis. Het inschakelen van een ervaren tekstschrijver kan van grote waarde zijn, vooral als het slagen afhangt van de scriptie en het niet halen van de diploma gelijk staat aan het betalen van een nieuwe smak collegegeld.

Je scriptie schrijven met AI

Je scriptie schrijven met AI? Mogelijk kan het nieuwe software programma van Turnutin AI gegenereerde teksten in 98% van de gevallen herkennen. Hoe navigeren we als studenten en scholen door deze nieuwe realiteit.

De biografie als boek

De biografie is als boek al eeuwenlang een populaire literaire vorm, en een genre dat zich volledig richt op het leven van een persoon.

Op zoek naar een ghostwriter?

De ghostwriter is niet meer weg te denken uit onze uitgeversindustrie. Een groeiend en immer onbekend aantal schrijvers waagt zich aan het schrijven van boeken voor anderen.

Scriptie na laten kijken

De verslechtering of zelfs 'verloedering' van de Nederlandse taal is een veelbesproken onderwerp en dat zien we terug in de scriptie. Je scriptie eens goed na laten kijken is dus veelal geen overbodige luxe.

Thesis laten schrijven

Je thesis laten schrijven is een keuze die over het algemeen niet lichtzinnig genomen wordt door studenten. Lees de persoonlijke ervaring van een student en kijk welke vorm van studiehulp bij jou past.

Het zelfhulpboek

Het zelfhulpboek is een genre dat de afgelopen jaren sterk in populariteit is toegenomen. Waar komt het fenomeen 'zelfhulp' vandaan en waarom is het zelfhulpboek zo ontzettend populair?

Jouw levensverhaal opgetekend

Een document dat de hoogte- en dieptepunten van jouw leven vastlegt; het levensverhaal stelt de lezer in staat om een diepere verbinding te voelen met de persoon waarover het boek gaat en een beter begrip te krijgen van een unieke reis.

Echt goede tekstschrijvers. Hoe vind je die?

Tekstschrijvers zijn er in Nederland rond de 6500. Dat klinkt als een weelde van schrijftalent, maar de ene tekstschrijver is de andere niet en het vraagt een zorgvuldig oog om kwaliteit in tekstschrijvers te onderscheiden.

Scriptie laten schrijven (HBO en WO)

Struggelen met je hbo scriptie kan een eenzame exercitie worden als een proces wat maanden zou moeten duren, jaren in beslag neemt. Waarom je voor kwaliteit moet kiezen als je een ghostwriter scriptie inschakelt, lees je hier.

Scriptie schrijver gezocht

Een schrijver voor je scriptie vinden, of iemand die je helpt met je scriptie, is een kwestie van vertrouwen. Een scriptie kant en klaar kopen kan ook, maar is dat een goed idee?

Scriptie schrijven tips

Een scriptie schrijven is voor veel studenten een uitdaging, zeker voor studenten die niet van schrijven houden. Hoe maak je het schrijven van je scriptie makkelijker en misschien zelfs leuk? Vijf tips!

Leren van schrijver Édouard Louis

Veranderen: methode, de alweer vijfde biografische roman van Édouard Louis (1992), een piepjonge schrijver met een uitzonderlijk doorleefde pen. Wat maakt zijn boeken zo aangrijpend en wat kunnen we van hem leren als we de ambitie hebben om zelf een boek te schrijven?

Hoe staan studenten er post-corona voor?

De coronacrisis raakte studenten de afgelopen jaren op Hogescholen en Universiteiten door het land en dan in het bijzonder op het gebied van hun welbevinden. Hoe staat het inmiddels met de Nederlandse student?

We lazen Marjolijn van Heemstra, En we noemen hem

In het boek, En we noemen hem, van Marjolijn van Heemstra onderzoekt de gelijknamige hoofdpersoon de feiten achter een familiegeschiedenis; het verhaal van Bommenneef Frans van Heemstra, die een NSB’er op Sinterklaasavond om het leven liet brengen. Het verhaal ging de geschiedenis in – althans die van de familie van Heemstra – als een helderverhaal, een mythe, maar was het dat ook?

Leren van schrijfster Jennifer Egan

Omdat we eerder de laatste roman, Kruispunt, van Jonathan Franzen bespraken, en we ons de taak stelden er een aantal aspecten uit te destilleren waar we als (aspirant) schrijvers wellicht iets van zouden kunnen leren, hebben we deze week de roman Visit from a Goonswat van Jennifer Egan onder de loep genomen, ook wel; Bezoek van de knokploeg.

Je levensverhaal schrijven. 5 tips om niet vast te lopen

Hoewel veel mensen een start maken met het schrijven van een boek over hun leven, zijn er maar weinig mensen die dat boek ook daadwerkelijk afmaken. Omdat gemotiveerd blijven soms moeilijk is, hebben we de belangrijkste tips om je levensverhaal tot een boek te maken op een rij gezet.

Ghostwriter. Hoe word je dat?

'Ghostwriter' is een Engelse term, maar inmiddels volledig geïntegreerd in de Nederlandse taal. Hoe word je een ghostwriter en wat maakt een schrijver geschikt voor het ghostwriterschap?

Scriptie laten schrijven

Wetenschappelijk onderzoek uitbesteden of je scriptie laten schrijven. Hulp bij het scriptie schrijven is steeds meer in zwang en scriptie-schrijvers zijn er legio. Hoe kies je voor het beste scriptie bureau?

De HBO scriptie. Het laatste struikelblok

Je scriptie schrijven; de laatste fase van je studie. Het einde is in zicht, of toch niet.. In Nederland worstelen, in het bijzonder HBO studenten, met het afronden van hun scripties. In plaats van een semester, zijn studenten soms jaren bezig met afstuderen. Een eindeloos gepingpong tussen student en docent en feedbackronde na feedbackronde. Hoe kan dat?

Boek op maat geschreven voor jou

Een schrijver of biograaf voor je levensverhaal vinden. Dat is best een uitdaging. Uiteindelijk valt of staat de kwaliteit van een biografie met de wisselwerking tussen schrijver en opdrachtgever. Deze moet vanaf het eerste moment goed voelen.

Boek laten schrijven? Zo gaan wij te werk.

Het schrijven van een boek is een wispelturig proces waarbij je als opdrachtgever veel vertrouwen moet stellen in de ghostwriter die met jouw idee ‘aan de haal gaat.’ Jouw gevoel bij de schrijver moet kloppen. Lees in dit artikel hoe wij te werk gaan.

Monument voor Jamie

Op 8 december 2019 overleed Jamie. Francis, zijn moeder, vroeg ons een half jaar na zijn overlijden haar verhaal op te schrijven. Hun verhaal. Schrijfster Anna van der Kruis durfde het aan om dit boek als monument voor Jamie te schrijven. Het werd voor ons allemaal een ontzettend dierbaar project. Hieronder lees je een selectie uit het boek. Een klein eerbetoon.

De genezende kracht van verhalen

Verhalen van mensen vertellen; een noodzaak om elkaar te begrijpen, eenzaamheid en verdeeldheid te bestrijden en simpelweg samen in de wereld te leven, in harmonie. Idealistisch? Zeker. Maar het optekenen van een levensverhaal werkt ook echt helend.

E book laten schrijven

Een ghostwriter die precies weet waar jij met je idee op doelt, die je de woorden uit de mond haalt, nog voor je ze zelf gevonden had, die de juiste vragen stelt en het boek naar een nieuw niveau tilt. Hoe vind je die?

Studenten zijn moeoeoe

De studielast voor studenten is niet goed verspreid en daarom zijn ze moe. Burn-out en zelfs depressie onder studenten is nog nooit zo hoog geweest.