Scriptie schrijven lukt niet? Je staat er niet alleen voor


Scriptie schrijven lukt niet? Je staat er niet alleen voor

Gepubliceerd op: 01-06-2023

Je scriptie schrijven lukt niet? Dan ben je niet de enige. In een cultuur van prestatiedruk en systemische chaos kan je je als student behoorlijk verloren voelen. Leer hoe we je kunnen helpen.

Succesvol een scriptie schrijven lukt niet iedereen, en dat heeft te maken met verschillende facetten, op zowel persoonlijk vlak als binnen het systeem waarin je als student tot een gedegen onderzoek moet komen. Hoe komt het precies dat studenten zo worstelen met het afschrijven van de scriptie of thesis en hoe kunnen we wij je daar bij Stijlfiguur tekstbureau bij helpen?

Dat het pad naar een succesvolle scriptie bezaaid kan zijn met diverse obstakels zal menig student bekend in de oren klinken, helaas, want het schrijven van een scriptie kan ook leuk en leerzaam zijn, zeker wanneer je een mooi onderwerp uitkiest dat jouw persoonlijke interesse heeft. Waarom is het dan vaak toch zo vaak een uitdagende reis, dat scriptie schrijven en verzuchten veel studenten na jaren ploeteren toch: 'Mijn scriptie schrijven lukt maar niet.' 

Scriptie schrijven lukt niet: een dappere bekentenis

In een tijd waarin presteren hoog in het vaandel staat, kan het voor jou als student moeilijk zijn om toe te geven dat soms iets ook gewoon niet lukt. Generatie Z gaat gebukt onder een hardnekkige prestatiecultuur. Veel studenten volgen verschillende opleidingen tegelijk en hebben soms ook nog een bijbaan. Waar haal je de tijd vandaan zou je zeggen, en daar gaat het dan ook vaak mis als studenten aangeven dat het scriptie schrijven niet lukt, er zijn ten slotte maar zoveel uren in een dag.

Hulp nodig bij het schrijven van je scriptie? Neem vrijblijvend contact op. We werken met deskundige en zeer ervaren scriptie schrijvers die je kunnen helpen dat begeerde papiertje nou eindelijk eens in handen te krijgen. (>98% slagingskans)

Je scriptie schrijven lukt niet? Dat kan aanvoelen als een eenzame exercitie waarin we ons afvragen of we ooit de eindstreep zullen halen. Maar we moeten niet vergeten dat we niet alleen zijn. Het vergt moed om om hulp te vragen en de manier waarop die hulp vorm krijgt, bepalen we bij Stijlfiguur tekstbureau altijd in overleg. Tijdens een vrijblijvende kennismaking met de scriptie schrijver bepalen we hoe intensief je geholpen moet worden om de scriptie zo snel mogelijk tot een goed einde te brengen.

Jouw motivatie hangt ook af van goede begeleiders

Een scriptie schrijven lukt veel studenten niet omdat ze een gebrek aan motivatie ervaren. Die motivatie was er meestal aanvankelijk wel, maar verdween nadat het proces van scriptie schrijven langer voortduurde en nadat de scriptie steeds maar weer werd afgekeurd. Een scriptie schrijven vereist toewijding, doorzettingsvermogen maar ook begeleiding, en die begeleiding werkt studenten vaak juist tegen in de vorm van vage, incoherente feedback die, ook na integratie in de scriptie, steeds weer wordt bevraagd. Een scriptie schrijven lukt vaak vooral niet omdat begeleiders het proces eerder ontmoedigen dan aanmoedigen, horen wij van veel studenten.

Gebrek aan structuur

Een ander obstakel dat we vaak tegenkomen als het scriptie schrijven niet lukt is het gebrek aan structuur. Een scriptie is een complex werkstuk dat een duidelijke organisatie en logische opbouw vereist. Het kan overweldigend zijn om alle informatie en ideeën die je hebt verzameld te structureren en in een samenhangend geheel te gieten. Je ziet dan soms door de bomen het bos niet meer en verzucht: "Scriptie schrijven lukt niet."

Ook kunnen technische problemen een bron van frustratie zijn. Het moderne tijdperk heeft ons gezegend met geavanceerde technologie, maar soms lijkt het alsof die technologie ons juist tegenwerkt. Een crashende computer, verloren bestanden of problemen met de internetverbinding kunnen ons op de rand van wanhoop brengen als je je als student al verloren voelt in het hele proces van je scriptie schrijven.

Terugkijken op een prettig proces van scriptie schrijven

Het is echter belangrijk om obstakels zoals boven genoemd niet te zien als onoverkomelijke hindernissen. Elk probleem heeft een oplossing, en elke uitdaging kan worden overwonnen met de juiste scriptiehulp. Een goede scriptie schrijver of begeleider kan je niet alleen helpen met het schrijven van de scriptie, maar zal je ook herinneren aan de intrinsieke motivatie waarmee je aanvankelijk aan de slag ging. Hulp bij het schrijven van je scriptie kan je op deze manier helpen om het proces van je scriptie schrijven weer als positief te ervaren, en na afloop ook als positief te herinneren.

Je scriptie schrijven lukt wel als je:

  • Op de juist manier gemotiveerd wordt;
  • Met de juiste schrijver of begeleider werkt;
  • Je positieve feedback terugkrijgt;
  • Je er niet alleen voorstaat.
Word je echt helemaal gestoord van die scriptie? Dat is echt heel erg vervelend. We helpen je bij Stijlfiguur tekstbureau met liefde weer op de goede weg door je te koppelen aan de beste schrijver voor jou scriptie. Neem contact op via whatsapp (linksonderaan de site) of vul het contactformulier in. We komen altijd binnen enkele uren bij je terug.

Van onze redactie.