Hoe vind je een betrouwbare schrijver voor je scriptie?


Hoe vind je een betrouwbare schrijver voor je scriptie?

Gepubliceerd op: 08-07-2020

Vastlopen bij je scriptie schrijven is eenzaam, en zo voelen veel studenten zich dan ook die geen uitweg meer zien en maar voortploeteren zonder resultaat, en zonder diploma; eenzaam. Hoe los je dat op een constructieve manier op?

Scriptiehulp wordt online veelvuldig aangeboden. 'Ghostwriters scriptie', 'scriptie uitbesteden' of misschien ‘studiebegeleiding plus’ een passend eufemisme voor het laten schrijven van je scriptie of gedeeltelijk laten schrijven van een scriptie. Vooral HBO studenten lopen vaak tegen de lamp bij het schrijven van de scriptie. 

Praktisch georiënteerde opleidingen bieden niet voldoende voorbereidend werk op het schrijven een scriptie. Academische vaardigheden worden bijvoorbeeld alleen op universiteiten aangeboden en niet op HBO niveau. Studenten die hun HBO studie relatief vlot doorlopen, komen dan ook vaak vast te zitten tegen het einde van de studie, als de scriptie geschreven moet worden, want dat lukt dus niet. De scriptie laten schrijven lijkt dan op een bepaald moment eigenlijk nog de enige zinvolle optie, of nog een jaar studiegeld betalen en nog maar een jaar doorploeteren zonder de garantie dat je het volgende jaar wel dat begeerde papiertje in huis haalt.

Vastlopen bij je scriptie schrijven is eenzaam

Eenzaamheid in het proces van je scriptie schrijven als het maar niet lukken wil, is een groot probleem en een waar wel wat meer begrip voor mag zijn; eenzaamheid is wat veel studenten voelen die keer op keer worden geconfronteerd met een afgekeurde scriptie. Doe daar nog een vleugje zelfafwijzing bovenop, schaamte voor het falen en voila: de perfecte cocktail voor een depressieve student die ten einde raad is.

Studenten weten vaak echt niet meer hoe ze verder moeten en degene die ze uit deze impasse zouden moeten helpen, namelijk de begeleiders van hun opleiding, zijn juist degene die voor de stagnatie bij het schrijven van de scriptie zorgen. Er blijft maar feedback komen op de scriptie, en soms spreekt die feedback elkaar zelfs tegen omdat een begeleider eigenlijk ook het overzicht al lang niet meer heeft. Dan, vaak na jaren, reikt een student uit naar een scriptie bureau of zoekt online naar een ghostwriter scriptie. Met andere woorden. Studenten reiken alleen uit na diverse mislukte pogingen.

Schaamte omtrent intensieve studiehulp of uitbesteden scriptie

De meeste studenten die door overbelasting - te weten, een te zware studielast in combinatie met strenge beoordelaars en onvoldoende begeleiding gedurende de HBO opleiding, alsmede tijdens het scriptie schrijven- in een impasse of zelf een depressie terechtkomen, schamen zich vaak ten diepste als ze uiteindelijk toch op het internet op zoek gaan naar een ghostwriter scriptie. Dat is immers niet de bedoeling. Je moet je scriptie immers zelf schrijven.

Natuurlijk is dat ook zo, maar daar wringt dus de schoen. In de media wordt volop negatief gesproken en geschreven over het aanbod van ghostwriters scripties en scriptie uitbesteden, en ook als student zul je niet zo snel van de daken schreeuwen dat het je te veel is geworden. Niemand wil toch toegeven dat het te veel wordt, zeker een jonge student niet die midden in het leven staat en vol van ambities is.

In bijvoorbeeld het Parool wordt de tendens onder studenten die hun scriptie willen laten uitbesteden, of dan in elk geval meer hulp dan alleen maar begeleiding, streng afgekeurd. Er wordt gesproken van ' 'opportunisme'. Toch zou je je af kunnen vragen of de sciptie bureaus degene zijn die zich achter de oren moeten krabben en niet de opleidingsinstanties, die simpelweg niet voldoende begeleiden en voorbereiding bieden op het scriptie schrijven. Daar klopt iets niet.

Academisch geschoolde ghostwriters scriptie

Als je als student dan toch hebt besloten om een ghostwriter scriptie te zoeken, waar vind je die dan en waar moet je op letten? Want, zoals het nu eenmaal gaat, zitten er grote verschillen in prijs en kwaliteit van ghostwriters. Een paar tips om de juiste ghostwriter scriptie te vinden hebben we op een rijtje gezet. Want als je dan besluit te investeren, investeer dan in een ghostwriter voor je scriptie die de juiste kennis in huis heeft en je werkelijk verder kan helpen om een stap verder te komen richting die begeerde diploma.

Kies voor een academisch geschoolde schrijver

Als je kiest voor een ghostwiter scriptie die je intensief kan helpen met het afschrijven van de scriptie en het verwerken van feedback, zorg dan dat je eerst kennismaakt met de schrijver die aan je wordt toegewezen. De meeste scriptie bureaus bieden geen slagingsgarantie, dus is het zaak dat je weet met wie je werkt. Uit een kennismakingsgesprek kun je veel opmaken. Ga pas met iemand in zee als je meer achtergrond hebt en als je er - heel simpel - een goed gevoel bij hebt. 

Kies voor een scriptie bureau of agentschap

Als je zoekt naar 'scriptie uitbesteden' op het internet, dan heb je ruim de keuze. Genoeg aanbod van ghostwriters scriptie. Kies altijd voor een bureau of agentschap en vraag naar ervaringen van andere studenten. Scriptie bureaus mogen geen documenten doorzenden, maar ze kunnen wel over hun ervaringen vertellen en een indicatie geven van de kans van slagen.

Of je als student uiteindelijk slaagt is afhankelijk van allerlei wispelturige variabelen, niet in de laatste plaats de goodwill van je begeleider. Zorg dan ook dat je dat contact goed onderhoudt, dat je tijdens het proces van scriptie schrijven werkelijk betrokken bent en dat het werk dus, van jou is en blijft. Het is voor een scriptie bureau ook belangrijk dat je als student tevreden bent met de hulp en het eindresultaat.

Ook kun je vaak al veel merken aan de manier waarop er met je gecorrespondeerd wordt of je te maken hebt met een tekstbureau dat de zaken serieus neemt. Wordt er bijvoorbeeld snel gereageerd, wordt er goed naar je geluisterd? Is er begrip voor de situatie die je omschrijft? Hoe wordt er gereageerd op de vragen die je hebt. Met andere woorden; hoe transparant is de hulp. Kies voor een partij die duidelijk communiceert.

Op zoek naar een betrouwbare en hoog opgeleide studiebegeleider of schrijver om je te helpen met het afronden van je studie? Neem contact op. We helpen je graag verder.

Van onze redactie.