Tekstschrijver inhuren, waarom?


Tekstschrijver inhuren, waarom?

Gepubliceerd op: 04-05-2023

De wens om een levensverhaal of biografie vorm te geven is er een die veel mensen met een bijzonder verhaal delen. Maar een heel boek zelf schrijven, blijkt vaak een vruchteloze exercitie. Een tekstschrijver inhuren kan dan een mooie oplossing zijn.

Tekstschrijver inhuren als verlengstuk van jezelf

Het op laten tekenen van je levensverhaal kan een bijzondere manier zijn om jezelf vorm te geven in de wereld en soms zelfs om tijdens zo'n proces je eigen leven, of facetten ervan, te herbeleven. Een tekstschrijver inhuren die een boek voor jou, van jou, schrijft, kan dan tijdelijk als een verlengstuk van jou dienen, jouw schrijvende zelf. Het is een hele mond vol, maar toch mag het laten schrijven van een boek door een tekstschrijver in te huren, niet onderschat worden, zeker niet waar het bijzonder persoonlijke verhalen betreft.

Tekstschrijver inhuren voor een bijzonder resultaat

Het spreekt voor zich dat niet iedereen is gezegend met de vaardigheid of het talent om een verhaal of boek te schrijven, om woorden te vinden die je gedachten en emoties op een creatieve en overtuigende manier weergeven; dat is een vak apart en vraagt ook om schrijftalent. Maar dat betekent natuurlijk allerminst dat jouw verhaal niet de moeite waard is om te vertellen.

Bij Stijlfiguur tekstbureau B.V. praten we dagelijks met mensen die een tekstschrijver inhuren willen om hun verhaal op te laten tekenen. De verhalen die wij horen zijn vaak bijzonder boekwaardig. Heb jij zelf een bijzonder verhaal en wil je een tekstschrijver inhuren, neem gerust eens vrijblijvend contact op.

Tekstschrijver inhuren; een persoonlijke keuze

Het kwam zo even al ter sprake. Het op laten tekenen van je levensverhaal door een tekstschrijver in te huren kan ook helpen bij het verwerken van trauma's of heftige ervaringen uit het verleden. Het delen van ervaringen en gevoelens helpt om de emoties die eraan verbonden zijn te ordenen en plaats te geven in je leven. Soms kan het delen van jouw verhaal anderen helpen bij het vinden van kracht en hoop. Boeken, mits goed geschreven, kunnen enorme troost bieden aan degene die zich erin herkennen. 

Als je een tekstschrijver inhuren wilt, zorg dan vooral dat er een persoonlijke klik is. Bij Stijlfiguur tekstbureau B.V. benadrukken we altijd dat jouw gevoel met een tekstschrijver die je inhuren wilt goed moet zijn. We kunnen gerust zeggen dat daarmee het proces van een boek laten schrijven valt of staat.

Al pratende tot inzicht komen

Wellicht kan de tekstschrijver die je inhuren wilt wel een goed boek schrijven als er geen klik is, en door je te interviewen genoeg informatie ontvangen om een kloppend en gestroomlijnd boek te maken, maar de ziel van een boek dat tot stand komt door een tekstschrijver in te huren, ontstaat echt door een dieper inzicht in de schrijver van zijn subject. Als je een diep persoonlijk verhaal vertelt, wil je je bij een tekstschrijver volledig op je gemak en veilig voelen. Op die manier vertel je meer open en kom je vaak al pratende tot nieuwe inzichten en conclusies die een boek nog persoonlijker en lezenswaardig maken.

De volgende stap

Het uitgeven van een boek in eigen beheer is tegenwoordig een realistische optie voor schrijvers en auteurs. Met de komst van digitale boekwinkels zoals Amazon en Bol.com is het gemakkelijker dan ooit om een boek in eigen beheer uit te geven en te verspreiden. De eerste stap bij het zelf uitgeven van een boek na een goede tekstschrijver in te huren is het vormgeven van een kwalitatief goed manuscript. Zorg ervoor dat je manuscript goed geredigeerd en geformatteerd is, en dat het voldoet aan de eisen die gesteld worden aan boeken in jouw genre. Daarnaast is het belangrijk om een aantrekkelijke en passende cover te ontwerpen voor je boek.

Bij Stijlfiguur tekstbureau B.V kun je de beste tekstschrijver inhuren voor jouw boek. We leveren het manuscript zoals ze dat noemen 'persklaar'. Wil je meer weten over een tekstschrijver inhuren of eens kennismaken om de mogelijkheden te bespreken? Neem gerust contact op.

Boek in de markt brengen

Vervolgens is het tijd om je boek in de markt te brengen. Een groot deel van het publiceren van een boek nadat een tekstschrijver jouw boek heeft geschreven, is het gebruiken van je gezonde boerenverstand. Welke podia heb jij tot jouw beschikking? Maak bijvoorbeeld gebruik van de vele sociale media kanalen zoals facebook, Instagram, TikTok, Twitter etc. om jouw boek te promoten en de aandacht van potentiële lezers te trekken. Dit kan door middel van het delen van voorproefjes, recensies en het organiseren van online evenementen.

Je boek onderbrengen bij een uitgever

Een andere optie die je hebt is om jouw boek onder te brengen bij een klassieke uitgeverij. Dit kan ervoor zorgen dat jouw boek een breder publiek bereikt en betere distributiemogelijkheden heeft. Bij een traditionele uitgeverij is het echter wel belangrijk om rekening te houden met het feit dat zij vaak kieskeurig zijn en een deel van de creatieve controle zullen willen behouden. Daar moet je tegen kunnen. Verder is het financieel niet erg aantrekkelijk om je boek onder te brengen bij een uitgever. De gemiddelde royalties die je zult ontvangen zijn 10% van de verkoopprijs.

Als je besluit om met een traditionele uitgeverij in zee te gaan, is het belangrijk om een goed voorstel te schrijven en jouw manuscript goed te presenteren. Zorg ervoor dat je alle informatie hebt over de uitgeverij en hun uitgeefproces, zodat je een passend en overtuigend voorstel kan maken. Het uitgeven van een boek is een grote stap, maar met de juiste stappen en strategieën kan het zelf uitgeven van een boek een succesvolle onderneming zijn. 

Ben je benieuwd naar de manier waarop we bij Stijlfiguur tekstbureau B.V. werken of wil je meer weten over de mogelijkheden van een tekstschrijver inhuren. We plannen graag een vrijblijvende kennismaking met je in om de mogelijkheden te bespreken. Of vertel ons alvast meer over je wensen en vul het contactformulier in. 

Van onze redactie.