E book laten schrijven


E book laten schrijven

Gepubliceerd op: 06-10-2020

Een ghostwriter die precies weet waar jij met je idee op doelt, die je de woorden uit de mond haalt, nog voor je ze zelf gevonden had, die de juiste vragen stelt en het boek naar een nieuw niveau tilt. Hoe vind je die?

E-book laten schrijven? Dan kies je voor kwaliteit

Een e-book kun je laten schrijven als onderdeel van je marketingmix, als manier om je bedrijfsnarratief vorm te geven, credibility en autoriteit in je gebied te ontwikkelen en natuurlijk als product om aan te bieden en te verkopen op je website of webshop. Wil je een e-book laten schrijven? Dan is het verstandig om niet over een nacht ijs te gaan, en goed na te denken over waar je precies naar op zoek bent. Het laten schrijven van een e-book is ontzettend leuk, waardevol maar ook spannend, want aan wie laat je zoiets over?  

Een e-book laten schrijven door wie?

Een ghostwriter of schrijver die precies weet waar jij met je idee op doelt en naartoe wilt. Een ghostwriter die je je zogezegd ‘de woorden uit de mond haalt’ nog voor je ze zelf gevonden had en een ghostwriter die nog een stapje verder gaat, door de juiste vragen te stellen en nog meer uit je idee haalt dan je zelf in je hoofd had, de idee – met andere woorden - samen met jou vormgeeft.

E-book laten schrijven: Wij verbinden inspiratie aan schrijftalent

Als je een e-book wilt laten schrijven klinkt bovenstaande omschrijving je wellicht als muziek in de oren, maar om zo iemand te vinden, moet je wel een beetje weten waar je zoekt en wat je zoekt. Dat is waar wij bij Stijlfiguur Tekstbureau voor staan; het vinden van de juiste schrijver voor jou. Dat doen we op basis van ons gevoel en met een team van super talentvolle schrijvers. Gepubliceerde auteurs, taalpuristen, specialisten en bevlogen creatievelingen gaan met je aan de slag.

E-book laten schrijven: Hoe gaat dat in zijn werk?

We plannen altijd eerst een telefonisch consult in om jouw boekidee in meer detail te bespreken. Overigens is zo’n kennismakingsgesprek geheel vrijblijvend. Na dit eerste contact laten we het gesprek even bezinken en bedenken we welke schrijver het beste bij jouw vraag past. We leggen je vervolgens een of twee profielen voor van de schrijvers die we het meest geschikt achten om jouw e-boek te schrijven. Jij bepaalt zelf naar welke schrijver je voorkeur uitgaat.

Helderheid scheppen

Aan de gekozen schrijver stellen we je vervolgens voor om kennis te maken. In dit tweede gesprek breng je met de schrijver in kaart wat jouw idee is, waar het zwaartepunt van jouw verhaal moet komen te liggen, welk deel van het verhaal verteld moet worden, en hoe we het kunnen afbakenen. We stellen vast wat de lengte van het boek moet zijn, en in welke persoonsvorm het geschreven moet worden.

Alle vragen die er tijdens het gesprek in je opkomen, kun je stellen. Het gesprek dient ertoe om kennis te maken, te kijken of het met de schrijver klikt, en een beeld te vormen van de voortgang van de samenwerking. Als je na deze tweede kennismaking een e-book laten schrijven wilt in samenwerking met de gekozen auteur, stellen we een offerte op en gaan we na akkoord aan de slag. Dan begint het proces…

Genadeloos eerlijk

Een e-boek laten schrijven is een organisch proces, soms ook een grillig proces waarbij er van de cliënt veel eerlijkheid, kennis en betrokkenheid gevraagd wordt. In sommige gevallen heeft de cliënt die een e-book laten schrijven wil, al een groot deel van de tekst klaarstaan dat bewerkt moet worden, opgelapt, geredigeerd of soms helemaal opnieuw geschreven, afhankelijk natuurlijk van de kwaliteit.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Van onze redactie.