Boost je business met een boek. (E)boek laten schrijven


Boost je business met een boek. (E)boek laten schrijven

Gepubliceerd op: 02-03-2020

Boost je business met een boek. Een boek laten schrijven door een ghostwriters. Jij het idee. Wij de pen.

Schrijven en ondernemen. De meeste ondernemers hebben niet de tijd, het talent of de zin om te schrijven. Een boek schrijven kost veel tijd en aandacht, ten minste als je het goed wilt doen. Een boek laten schrijven is dan ook een mogelijkheid waar steeds meer ondernemers voor kiezen. Een e-book of een gedrukt boek laten schrijven is een proces waar je een lange adem voor moet hebben en vooral talent voor schrijven. 

Bij Stijlfiguur tekstbureau B.V. helpen we je met het formuleren van jouw bedrijfsnarratief. We schrijven boeken voor jou, van jou. Onze ervaring leert dat je als ondernemer het beste met één schrijver kunt samenwerken die dit gedeelte helemaal voor je oppakt. Jij hebt het idee, wij de pen. We koppelen je aan een schrijver op basis van een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We werken met senior auteurs. Dat wil zeggen dat de meeste schrijvers waar wij mee werken zelf boeken publiceren bij vooraanstaande uitgeverijen of anderszins publiceren in literaire tijdschriften, kranten en bladen.

Meteen een gesprek inplannen? Neem gerust contact op.

De beste match maken voor het laten schrijven van je boek. Zo doen we dat

Omdat we onze pool van schrijvers goed kennen en veel ervaring hebben met de verschillende stijlen en stemmen van de schrijvers, geloven wij dat we voor jou de beste match kunnen maken. Uiteindelijk is de schrijver van je boek, degene die jouw idee om gaat toveren tot iets wat zo veel mogelijk mensen gaan lezen, het belangrijkste element voor succes bij het laten schrijven van een boek.

Kijk eens naar ons team van ghostwriters voor het schrijven van je e-boek

Wat is het verhaal van jouw bedrijf?

Een onderneming bestaat bij de gratie van een narratief. Nou wordt dat woord 'narratief' tegenwoordig nogal vaak gebruikt. Maar wat bedoelen we er eigenlijk precies mee? Het werkwoord 'narrare' (Latijn) betekent ‘vertellen’. De letterlijke betekenis is ‘vertellend' of ook wel 'verhalend’. Zo gaat de narratieve psychologie uit van het verhaal dat iemand over zichzelf en zijn leven vertelt.

Als zelfstandig naamwoord betekent narratief 'verhaal' en dat is waar we het over hebben, want wat is het verhaal van jouw bedrijf en weet je dat verhaal op de juiste manier over het voetlicht te brengen? Als ondernemer is het zeer waardevol om jouw kennis gebundeld te hebben in een boek waar je klanten naar kunt verwijzen.

Voordelen van het kunnen aanbieden van een (e) boek

E-books kunnen, als je het goed aanpakt, de traffic op je site een boost geven. Maar een e-book is ook een mooie manier om jouw community te bouwen en iets te bieden aan je klanten dat waarde toevoegt. Veel van onze klanten laten een boek schrijven om bij lezingen te verkopen of op de website aan te bieden. Een echt goed boek is het beste visitekaartje voor huidige en toekomstige klanten.

Het proces van het laten schrijven van een boek zorgt vaak ook voor een nieuwe frisse blik op jouw onderneming. Door jezelf de belangrijkste vragen te stellen die in je boek beantwoord worden, ontdek je soms nieuwe dingen, over jezelf bijvoorbeeld en jouw motieven. Het is aan de schrijver om tijdens het proces van schrijven de juiste vragen te stellen zodat alles wat erin zit er ook uitkomt en plaatst krijgt in jouw boek.

In it for the money?

Rijk worden van een e-book is mogelijk, maar tegenwoordig steeds moeilijker. Er worden veel e-books geschreven, niet allemaal met de aandacht die het schrijven van een boek verdient, maar dat maakt het aanbod des te groter. Veel om uit te kiezen dus. Toch geloven wij dat kwaliteit het verschil maakt, de echt goede boeken komen vaak bovendrijven.

Maar dan nog gebiedt de waarheid te zeggen dat boekenverkoop veel van je vraagt. Om een e-book onder de aandacht te brengen zul je of zelf, of met een externe partij, aan de slag moeten. Maar voor dat alles aan de orde is zul je met een boek moeten komen dat waarde toevoegt op de markt, een super goed geschreven boek, een boek met een sterk verhaal dat ook nog eens leest als een trein. 

Ebook laten schrijven?

Heb je iets te vertellen maar niet de taal of schrijfvaardigheid om van al die gedachten een boek te maken dat van a tot z lekker leest. Dan is het misschien iets voor jou om een ebook te laten schrijven. Bij Stijlfiguur tekstbureau B.V. werken we met schrijftalent dat van jouw idee het beste boek maakt.

Heb jij zin om je koers te bepalen samen met een van onze ghostwriters, neem contact op voor meer informatie over de manier waarop wij graag werken om tot het beste resultaat te komen.

Van onze redactie.