Scriptie laten schrijven


Scriptie laten schrijven

Gepubliceerd op: 12-03-2022

Wetenschappelijk onderzoek uitbesteden of je scriptie laten schrijven. Hulp bij het scriptie schrijven is steeds meer in zwang en scriptie-schrijvers zijn er legio. Hoe kies je voor het beste scriptie bureau?

Bij Stijlfiguur tekstbureau B.V werken we sinds 2014 met de meest ervaren schrijvers en ghostwriters. Inmiddels is er vast team ontstaan van de beste scriptieschrijvers van het land die niets anders doen dan zorgen dat jouw scriptie met een voldoende beoordeeld wordt. Voordat je besluit een samenwerking met ons aan te gaan, maak je altijd kennis met de schrijver. We gaan alleen aan de slag als jij er een goed gevoel bij hebt. Je scriptie laten schrijven of externe hulp bij je scriptie is immers vooral een kwestie van vertrouwen. 

Scriptie laten schrijven in zwang

Type in 'scriptie laten schrijven' of de term 'ghostwriter scriptie' in de zoekmachines en je stuit op talloze links. Van eenmanszaakjes en freelancers tot grotere bedrijven zoals Scribbr. Ze bieden allemaal de service scriptie laten schrijven aan en dat kan voor jou als student interessant zijn. Het schrijven van een scriptie vorm nogal eens een obstakel bij het afstuderen.

Een betrouwbare scriptieschrijver inschakelen. Neem vrijblijvend contact op en we kijken graag welke ghostwriter jou het beste kan helpen.

Uit een recent onderzoek dat wereldwijd werd uitgerold blijkt dat bijna 16% van de studenten hulp bij het schrijven van de scriptie krijgt of de scriptie helemaal uitbesteed aan derden. Voor 2014 was er ook al sprake van studenten die een scriptie lieten schrijven of delen van de thesis uitbesteedde, maar het percentage lag de afgelopen veertig jaar wel beduidend lager, namelijk op 3.5%.

Je scriptie laten schrijven of intensievere hulp dan gangbare studiebegeleiding, behoort dus tot de mogelijkheden maar wie deze taak op zich neemt, of welke schrijver er met jou scriptie aan de slag gaat, is cruciaal voor de uitkomst. Een ghostwriter scriptie zal ervaring moeten hebben met het schrijven of aanvullen van scripties en daarnaast moet zijn achtergrond goed aansluiten bij het onderwerp van jouw scriptie.

Scriptie laten schrijven. Mag dat?

Het is natuurlijk de bedoeling dat je je scriptie als student zelf schrijft, maar wat als dit niet lukt en je jaar in jaar uit vastloopt? Studiekosten lopen ieder jaar hoger op en je hebt verder al je vakken gehaald. Dan is uitreiken naar een scriptie-schrijver behoorlijk verleidelijk. Het laten schrijven van een scriptie is uiteraard niet de bedoeling maar ook niet illegaal.

Ghostwriting is een service waarbij de auteursrechten worden overgedragen aan de opdrachtgever. In dit geval is dat de student die een schrijver (ghostwriter) inschakelt om de scriptie helemaal of ten dele te schrijven. We begeven ons dus in een grijs gebied.

Waar betaalt de student het van?

Hoe kunnen die getallen zo hoog zijn opgelopen van studenten die een ghostwriter hun scriptie laten schrijven en waarom reiken zo veel studenten uit naar deze toch radicale hulp bij het afstuderen? Je zou kunnen denken dat een student die een scriptie wil laten schrijven en daarvoor diep in de buidel tast, vast rijke ouders heeft. De realiteit is anders. 

Het zijn voornamelijk studenten met een taalachterstand die aankloppen bij scriptiebureaus voor studiehulp en het laten schrijven van de thesis. De scriptie service of dienst, zoals het laten schrijven van de scriptie of redactie van de scriptie, wordt in de meeste gevallen betaald van de Duo studielening. Sommige studenten werken zich een slag in de rondte om de service te kunnen bekostigen. Op die manier zorgen ze ervoor dat ze niet nog een jaar studiegeld hoeven te betalen en ze sneller op de arbeidsmarkt aan de slag kunnen. 

Waar de schoen wringt

Uiteindelijk ligt het probleem van de massale trend om een scriptie door een ander te laten schrijven niet bij de student maar bij de opleidingen die te hoge eisen stellen aan de scripties. In het bijzonder de hbo opleidingen kampen met dit probleem. Het niveau is niet hoog genoeg dus werden er hogere eisen gesteld aan de studenten.

Helaas werd dit gedaan zonder inhoudelijke veranderingen en dus werden studenten in het diepe gegooid. Ontzettend veel studenten wisten zich geen raad meer en reikten uit naar intensievere hulp dan alleen bijles voor het schrijven van de scriptie.

Een ander evident probleem bij hbo opleidingen is het gebrek aan academische vaardigheden dat wordt onderwezen. Universitaire opleidingen stomen studenten klaar met verschillende versies van dit vak. Hbo opleidingen bieden deze voorbereiding niet, althans niet in deze specifieke vorm. Je moet dus maar het geluk hebben dat je talig bent of een beetje aanleg hebt voor het scriptie schrijven wanneer je een hbo opleiding met succes wilt afronden.

Kies verstandig

Als student is het raadzaam om te kiezen voor een schrijversdienst die al wat langere tijd bestaat. Omdat er veel vraag is naar schrijvers voor scripties, zingen er op het internet ook veel valse advertenties rond zoals op marktplaats. Hier worden kant en klare scripties aangeboden. De kans dat deze scripties niet uniek zijn is groot en dus is het af te raden je handen hier aan te branden.

Ga niet over een nacht ijs en kies de partij die je kan helpen met je scriptie zorgvuldig. Een professioneel bureau zal altijd vragen naar je opleiding, je studiehandleiding en de mate waarin je wilt worden geholpen. Ze koppelen je dan aan een schrijver die ervaring heeft met het onderwerp. Maak kennis met de schrijver. Je merkt dan vanzelf of hij of zij verstand van zaken heeft. 

Op zoek naar een betrouwbare ghostwriting service met meer dan zeven jaar ervaring? Neem eens contact op. We kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.

Van onze redactie.